مقدمه

گوگل پژوهشگر به عنوان یک ابزار بسیار قدرتمند که از موتور جستجوی گوگل بهره می برد امکانات متعددی را در اختیار پژوهشگران قرار می دهد. در بخش اول این مقاله به معرفی گوگل پژوهشگر و چگونگی بهره مندی از امکانات آن پرداختیم. در این مقاله «کتابخانه گوگل» را از بخش های جذابیت و با قابلیت آن است به تفصیل مورد بررسی قرار خواهیم داد. با ما همراه باشید.

مطالب مشابه  آشنایی با گوگل پژوهشگر(Scholar Google) و ترفندهای پیشرفته جستجو در آن

ورود به کتابخانه گوگل و ایجاد یک کتابخانه شخصی

یکی از مهمترین و کاربردی ترین بخش های گوگل پژوهشگر، کتابخانه گوگل می باشد که امکانات ارزشمندی را در اختیار یک پژوهشگر قرار می دهد و از بخش My Library مطابق با شکل زیر در دسترس می باشد.

کتابخانه گوگل پژوهشگر: یک ویژگی بی رقیب

پس از انجام یک جستجوی مشخص در گوگل پژوهشگر، گزینه ای تحت عنوان «ذخیره (Save)» در ذیل هر رکورد اطلاعاتی نمایش داده می شود. این گزینه همانگونه که در سمت چپ شکل زیر نشان داده شده است به صورت یک ستاره تو خالی نمایش داده می شود که به منظور ذخیره رکورد اطلاعاتی مربوطه بایستی بر روی آن کلیک نمود. این اقدام سبب می شود که ستاره تو خالی به یک ستاره تو پر (سمت راست شکل زیر) تبدیل شود.

کتابخانه گوگل پژوهشگر: یک ویژگی بی رقیب

مطالب مشابه  بهترین روش مقاله نویسی: معرفی برخی از مهمترین بانک های اطلاعاتی (بخش هفتم)

امکانات کتابخانه گوگل

حال در صورتی که وارد فضای کاربری خود شده باشید می توانید با کلیک بر روی این گزینه، آیتم مربوطه را به کتابخانه خود اضافه نمایید. موارد ذخیره شده از بخش «My Library» قابل رویت می باشد و اما نکته بسیار مهم و کلیدی در این بخش آن است که گوگل امکانات منحصر بفردی را در این بخش قرار داده که این موارد در شکل زیر نشان داده شده است. در ادامه هر یک از این امکانات معرفی خواهند شد.

کتابخانه گوگل پژوهشگر: یک ویژگی بی رقیب

انتخاب رکوردهای اطلاعاتی

گوگل امکانی را فراهم نموده است که به واسطه آن امکان انتخاب و انجام عملیات های خاصی بر روی یک یا چند مورد از رکوردهای اطلاعاتی موجود در کتابخانه شخصی شما وجود خواهد داشت (بخش نشان داده شده با عدد ۱ در شکل فوق).

ارجاع دهی های شما

شایان ذکر است در صورتی که شما پروفایل کاربری خود را ایجاد نموده و مقالات خود را به آن اضافه نموده باشید، گوگل در اقدامی جالب مقالاتی را که شما در پژوهش های نمایه شده خود به آن ها استناد داده اید را گردآوری نموده و به صورت یکجا در دسترستان قرار می دهد. این موضوع طبیعتاً می تواند سرعت شما در دسترسی و استفاده از منابعی که قبلا مورد استفاده قرار داده اید را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. جهت دسترسی به این بخش لینکی در سمت چپ کتابخانه شما تحت عنوان «Cited by me» قرار دارد که با کلیک بر روی آن به صفحه مربوطه وارد شده و هر گونه پردازشی را بخواهید می توانید بر روی آن ها انجام دهید (بخش نشان داده شده با عدد ۲ در شکل فوق).

مطالب مشابه  کتاب «گوگل ناطق» Google Talking

بینهایت کتابخانه بسازید

شما می توانید به تعداد بینهایت برای خودتان کتابخانه بسازید و از قسمت سمت چپ به آن ها دسترسی داشته باشید. ما در اینجا کتابخانه ای تحت عنوان «Orienteering Problem» را ساخته ایم (بخش نشان داده شده با عدد ۳ در شکل فوق). این موضوع به شما کمک می کند که پژوهش های خود و منابع علمی مرتبط با هر یک از آن ها را در قالب کتابخانه های مختلف دسته بندی نمایید.

فیلتر زمانی در کتابخانه

در بسیاری از مواقع پژوهشگران تمایل دارند که مقالات مختلف ارائه شده در یک حوزه را در بازه های زمانی مختلف مشاهده نمایند. این قابلیت توسط گوگل پژوهشگر از منوی سمت چپ کتابخانه در دسترس می باشد (بخش نشان داده شده با عدد ۴ در شکل فوق).

ویرایش یک رکورد اطلاعاتی

رکوردهای اطلاعاتی نمایش داده شده توسط گوگل پژوهشگر عموماً به صورت اتوماتیک از سایر بانک های اطلاعاتی خوانده می شود. به هر حال ممکن است شما تمایل داشته باشید که تغییراتی را در یک رکورد اطلاعاتی ایجاد نمایید. برای این موضوع پس از انتخاب رکورد اطلاعاتی مربوطه می توانید وارد بخش ویرایش شده و آن را مطابق با نظر خودتان ویرایش نمایید (بخش نشان داده شده با عدد ۵ در شکل فوق). شایان ذکر است این تغییرات منحصر به کتابخانه شخصی شما بوده و منجر به تغییر در مشخصات اصلی رکورد اطلاعاتی که به سایر کاربران نمایش داده می شود نخواهد شد.

حذف یک رکورد اطلاعاتی از کتابخانه

البته این قابلیت ویژه و خاصی نیست و جزء حداقل های این سیستم می باشد و بدین صورت عمل می کند که پس از انتخاب یک یا چند رکورد اطلاعاتی می توان آن ها را حذف نمود (بخش نشان داده شده با عدد ۶ در شکل فوق).

دریافت خروجی های متنوع از کتابخانه

این امکان از بخش نشان داده شده با عدد ۷ در شکل فوق در دسترس می باشد. این بخش را می توان به نوعی مهمترین قسمت کتابخانه دانست بدین صورت که شما با انتخاب یک یا چند یا همه موارد یک کتابخانه می توانید اقدام به گرفتن خروجی های مختلفی از کتابخانه خود با فرمت های مختلف نمایید. این فرمت ها عبارتند از BibTeX، EndNote و RefMan. گذشته از آن شما می توانید کتابخانه خود را به صورت CSV نیز دریافت نموده و در اکسل آن را مورد استفاده قرار دهید. این خروجی شامل عنوان منبع علمی، اطلاعات دقیق محل نشر آن (مثلا در مورد مقاله منتشر شده در یک نشریه شمارگان نشریه، دوره نشریه و شماره صفحه نمایش داده می شود)، سال نشر و نام نویسندگان می باشد. در جدول زیر نمونه ای از این خروجی نشان داده شده است. بدیهی است با توجه به خلاقیت پژوهشگران این فایل امکان پردازش های ارزشمندی را فراهم می نماید. برای مثال پژوهشگران می توانند با استفاده از PivotTable تعداد مقالات در سال های مختلف، تعداد مقالات به تفکیک نشریات، بررسی تواتر ارائه مقالات در آن حوزه خاص در نشریات مختلف و … را استخراج نماید.

AuthorsTitlePublicationVolumeNumberPagesYearPublisher
Cura, Tunchan;An artificial bee colony approach for the undirected capacitated arc routing problem with profitsInternational Journal of Operational Research174483-5082013Inderscience Publishers Ltd
Angelelli, Enrico; Bazgan, Cristina; Speranza, M Grazia; Tuza, Zsolt;Complexity and approximation for traveling salesman problems with profitsTheoretical Computer Science53154-652014Elsevier
Labadie, Nacima; Melechovsky, Jan; Prins, Christian;An evolutionary algorithm with path relinking for a bi-objective multiple traveling salesman problem with profitsApplications of Multi-Criteria and Game Theory Approaches195-2232014Springer
Piwonska, Anna; Seredynski, Franciszek;A genetic algorithm with a penalty function in the selective travelling salesman problem on a road network2011 IEEE International Symposium on Parallel and Distributed Processing Workshops and Phd Forum381-3872011IEEE
Chbichib, Ahlem; Mellouli, Racem; Chabchoub, Habib;Profitable vehicle routing problem with multiple trips: Modeling and variable neighborhood descent algorithmAmerican Journal of Operational Research26104-1192012
Benavent, Enrique; Corberán, Ángel; Gouveia, Luís; Mourão, Maria Cândida; Pinto, Leonor Santiago;Profitable mixed capacitated arc routing and related problemsTop231244-2742015Springer
Kirschstein, Thomas; Bierwirth, Christian;The selective Traveling Salesman Problem with emission allocation rulesOR Spectrum40197-1242018Springer
Lu, Yongliang; Hao, Jin-Kao; Wu, Qinghua;Hybrid evolutionary search for the traveling repairman problem with profitsInformation Sciences2019Elsevier
Teng, SY; Ong, Hoon Liong; Huang, Huei Chuen;An integer l-shaped algorithm for time-constrained traveling salesman problem with stochastic travel and service timesAsia-Pacific Journal of Operational Research2102241-2572004World Scientific
Karademir, SERDAR;A genetic algorithm for the biobjective traveling salesman problem with profits2008MS Thesis, Department of Industrial Engineering, Middle East Technical …

تعیین برچسب یک رکورد اطلاعاتی

در صورتی که بخواهیم یک رکورد اطلاعاتی را به کتابخانه های دیگر و یا جدید اختصاص دهیم و یا به صورت کامل رکورد مذکور را به کتابخانه های دیگر و یا جدید انتقال دهیم از بخش نشان داده شده با عدد ۸ در شکل فوق استفاده می نماییم.

جستجو در کتابخانه شخصی خود

در صورتی که تعداد رکوردهای اطلاعاتی در یک کتابخانه و یا در کل کتابخانه های ما افزایش یابد بدیهی است جستجو در آن ها با دشواری هایی همراه خواهدشد. گوگل پژوهشگر امکانی را فراهم ساخته که یک پژوهشگر می تواند از بخش نشان داده شده با عدد ۹ در شکل فوق بدین منظور استفاده نماید.

جستجو با عنوان کتابخانه

گاهاً جستجویی مورد نیاز خواهد بود که در آن به دنیال نام کتابخانه در بین مقالات موجودمان هستیم. بخش نشان داده شده با عدد ۱۰ در شکل فوق بدین منظور طراحی شده است.

مطالب مشابه  آشنایی با گوگل پژوهشگر(Scholar Google) و ترفندهای پیشرفته جستجو در آن

بازدیدها: 115